Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bij Google Music kun je tot 20.000 liedjes in de cloud bewaren, om ze zo te streamen naar een Androidtoestel of webbrowser. 

Stap 1: Surf naar music.google.com en download de Music Manager. Onderstaand keuzescherm verschijnt na een paar klikken: links de gratis versie, rechts de streaming dienst, die te betalen is...

Stap 2: Nu moet je eerst een Google-wallet instellen: een portemonnee waarmee je alle aankopen in de Play-store kan verrichten (=apps die je aanschaft) maar dus ook muzieknummers die je zou kopen in de toekomst... Zonder credit-kaart kom je nergens.... 

Stap 3: Je moet een (gratis) aankoop doen om je kaart te controleren.

Stap 4: nu kun je de Music Manager downloaden: het programma om alles te regelen: muziek opladen enz.

Stap 5: Na installatie zie je in de rechterbenedenhoek een extra icoontje: een koptelefoon. Daar vind je de upgeloade muziek en kun je luisteren.

Extra: ook op Android

Naast de online muziekspeler is er natuurlijk ook de Google Play Music-app voor Android. Die geeft toegang tot de muziek die je in Google Music bewaart. Zo heb je tot maximaal 20.000 nummers altijd bij in je broekzak. Je kan de muziek naar je smartphone of tablet downloaden of rechtstreeks streamen vanuit de cloud.

Bij het streamen werkt Google trouwens met een adaptieve aanpak: naargelang de kwaliteit van de internetverbinding wordt de bitrate-kwaliteit teruggebracht. Het maximum is 320 kpbs. Aangekochte muziek is in MP3-vorm aan 320 kbps. Google Music biedt een interessant alternatief om je muziekbibliotheek in de cloud te beheren, ten minste toch als die bibliotheek de 20.000 nummers niet overschrijdt. Je hebt je muziek altijd en overal bij de hand, en kan hem rechtstreeks naar eender welk toestel streamen.

►Lees nog meer door hieronder te klikken: