Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Blaas je cassettespeler nieuw leven in met deze Bluetooth-adapter

Audiofabrikant Ion heeft met een draadloze cassetteadapter een manier gevonden om je oude autoradio of hifi-set nieuw leven in te blazen.De platenspeler en de elpee zijn aan een stevige comeback bezig bij de muziekliefhebber, maar van de oude cassetjes kan nog niet hetzelfde gezegd worden. Toch zijn er nog steeds mensen die in hun auto of thuis in de woonkamer een muzieksysteem met een cassettespeler hebben, al was het maar voor de nostalgie.
Maar omdat je in de winkelrekken geen cassetjes meer vindt, zijn deze audiospelers eigenlijk nutteloos geworden. Met deze adapter kan je echter een oplossing in huis halen. Het toestel is immers uitgerust met een Bluetooth-connectie en kan je dus draadloos verbinden met je smartphone, tablet of ander ondersteunend toestel. Vervolgens kan je muziek streamen naar de cassette, waardoor je je oude cassettespeler opnieuw kan gaan gebruiken.
Het apparaatje richt zich misschien wel op een nichemarkt, maar is wel een leuk idee. Prijs en beschikbaar gaf Ion Audio nog niet mee.