Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

cd op je computer zetten met Windows Media Player 11


stap 1: Leg de gevulde muziek-cd in de DVD-speler en sluit de schuif.

► Let op: dit werkt NIET met een gevulde DVD-schijf...!

stap 2: Windows Media Player zal de cd automatisch afspelen

► toch als Windows Media Player als standaard-speler voor jouw computer is ingesteld. Als bv iTunes als standaard is ingesteld, zal de cd beginnen spelen in iTunes.

► als de CD een ZWARTE onderkant heeft, zul je de cd NIET kunnen afspelen op je computer, en dus ook NIET kopiëren op je computer!

stap 3:

► Links zie je de plaats waar de muziek staat op je computer (in de map MUZIEK) -nummer 1 in de afbeelding hieronder.

► De cd zelf staat onderaan het lijstje (hier: No line on the Horizon)

► Rechts ernaast zie je de cd die je in de schuif stopte (nummer 2). Naast elk nummer staat een vakje met een vinkje. Standaard staan ze allemaal aangevinkt en zullen alle nummers van de cd op je computer terecht komen. Wil je bepaalde nummers niet? Vink ze dan eerst af.

► Meteen daarboven zie je de knop "cd rippen" (nummer 3 hieronder) : als je daarop klikt, begint de computer de cd om te zetten naar de computer. Rippen is het moeilijke woord voor "omzetten van cd naar computer van muziek-bestanden"

Hieronder zie je hoe de computer nummer per nummer zal omzetten van de cd naar de computer. Op de afbeelding is de computer bezig met het eerste nummer en 20% van het nummer is al geript (=omgezet). Gewoon enkele minuten wachten. Je kan het omzetten ook terug stoppen door op de rode knop "rippen stoppen" te klikken.

extra: ideale instellingen

stap 4: Als het de eerste keer is dat je muziek omzet, kun je beter (bij nummer 4 op de afbeelding helemaal boven - let op: bij sommige nieuwe versies van media player is die knop er niet meer. Lees hieronder waar je het dan vindt) eerst nog de instellingen aanpassen. Eén keer ze goed staan, onthoudt de computer het wel).

Vind je die knop niet? Ga dan naar de menubalk van Windows Media Player en kies: Extra - opties. Kies het tabblad: Muziek rippen

mp3 met een kwaliteit van 192

Hieonder zie je waar je die vindt: