Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

muziek omzetten van het ene formaat naar een ander bv van .wav naar .mp3

Online converteren


Om bestanden te converteren van het ene formaat naar het andere zijn diverse programma's beschikbaar. Het kan nu echter ook online!

Voor de meeste software-programma's zijn te tegenwoordig online alternatieven beschikbaar. Zo ook voor bestandsconversie-software. Zamzar is de naam van de online dienst die dit gratis aanbiedt. Via deze website kun je de meest uiteenlopende bestanden converteren naar een ander formaat.

Documenten, video's, muziek en foto's, ze zijn allemaal te converteren van het ene formaat naar het andere. Doordat het converteren van bestanden veel tijd in beslag kan nemen (en je niet de enige Zamzar gebruiker bent) hoef je niet op de conversie te wachten. Je upload het te converteren bestand, geeft aan naar welk formaat deze geconverteerd moet worden, en Zamzar gaat voor je aan de slag. Zodra de conversie afgerond is ontvang je een e-mail met een link naar het geconverteerde bestand. je hebt 24 uur de tijd om deze te downloaden. Daarna wordt het bestand weer gewist van de server.

Wanneer meer dan één bestand converteert heb je de mogelijheid de bestanden in een gecomprimeerd Zip-bestand binnen te halen. Bij bestanden die zelf al gecomprimeerd zijn (bijv. een mp3 of een divx) win je daar niet veel mee, maar andere formaten kunnen zo veel sneller worden gedownload. je moet de bestanden daarna alleen nog wel uitpakken.

Het aantal bestandsformaten dat ondersteund worden is werkelijk indrukwekkend. Vrijwel ieder bekend formaat wordt ondersteund. Toch kan niet ieder bestand worden geconverteerd. Je kunt per opdracht 100 MB aan data converteren verspreid over 5 bestanden. Dit maakt Zamzar ongeschikt voor het converteren van complete speelfilms.

Conclusie
Wie met grote regelmaat bestanden converteert kan daarvoor beter software op zijn PC installeren, maar voor het af en toe omzetten van een bestand is Zamzar een uitstekende oplossing. Je hoeft niets te installeren, en kan bijna ieder formaat converteren.
 


Meer informatie

(uit De Digitale Revolutie - nummer 369)

opmerkingen

1. let op: het werkt enkel via mailbox
(dus: kijk ook in je spam-box naarde Zamzar-mail)

en

2. je krijgt niet het bestand in je mailbox, maar alleen een link naar het bestand
(dat je dus nog moet downloaden!)