Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hoe voeg je informatie toe aan een mp3-bestand?


Er zijn duizenden manieren om muziekbestanden een naam te geven. Dat zorgt voor een warboel van jewelste in je muziekbibliotheek. Gebruik Mp3tag om orde te scheppen in de chaos.

Wie een reeks mp3's selecteert, kan met één klik zaken als titels en albums veranderen. Je vult daarbij zelf iets in of kiest uit een lijst van al bekende ID-informatie. Uiteraard kan je ook de ID3-tag invullen op basis van de bestandsnaam (en omgekeerd). Er is ook een praktische functie voor het snel toevoegen van tracknummers.

Via eenvoudige scripts zijn bestandsnamen of ID-informatie eenvoudig automatisch aan te passen. Dat is bijvoorbeeld erg handig als de muziekbibliotheek een hoop mp3's bevat waarbij de spaties zijn vervangen door een underscore. Een icoontje in de taakbalk verschaft toegang tot favoriete folders met muziekbestanden. Het is ook erg makkelijk om vanuit Mp3Tag een snelkoppeling naar een extern programma te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een koppeling maken met een programma dat het volume van mp3's normaliseert. Verder is Mp3tag ook gewoon te gebruiken om muziekbestandjes af te spelen en afspeellijsten te genereren.

Het aantal veranderingen sinds de laatste keer dat we over Mp3tag schreven is vrij groot. Belangrijk is de verbeterde interface en de mogelijkheid om albumkunst naar het klembord te kopieren. Dit programma is een mp3-alleskunner, die ook nog eens in het Nederlands verkrijgbaar is.

Windows 2000/XP/2003/Vista
Mp3tag biedt een handige, uitgebreide manier om je mp3's snel te categoriseren.
Downloads
[freeware]

(uit: eClickx)