Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Het was een van die hartverwarmende YouTubefilmpjes die iemand onmiddellijk goedgezind kan maken. Ellie Cole uit Southampton, Groot-Brittannië, bleek in april het op de bus wachten zo aangenaam mogelijk te maken door "stiekem" te dansen op een nummer van Alesha Dixon. Een plaatselijke café-eigenaar die het zag gebeuren filmde het en zette er muziek van ABBA onder. De toen 34-jarige secretaresse bereikte zo haar 15 minuten van roem. En die roem heeft haar nu een plaatsje in een professioneel theatergezelschap opgeleverd.

(bron: di 17/09/2013 - 09:22  Edmond Knevels op www.deredactie.be)

Afgelopen weekend was de première van de musical "AH Men" in The Point Theatre in Eastleigh, onder regie van Lynne Paris. Met Cole als een van de backingdanseressen. "Eigenlijk ben ik maar een gewone vrouw die graag aan bushaltes danst. Daarom blijf ik het moeilijk vinden om hetgeen me overkomen is te geloven. Ik heb nog altijd het gevoel van: "Wow, waarom ik?" Wat ik nu meemaak is flatterend, maar het maakt me ook dankbaar. In ieder geval is het erg opwindend", aldus Cole, die ooit haar theaterambities afbrak omwille van financiële problemen, in The Telegraph.

Cole was onder de aandacht van Paris gekomen door diens zoon, die het filmpje op YouTube gezien had: "Hij zei me: "Je moet haar zien, mama, ze doet hetzelfde als jij." Ook ik begin mee te dansen wanneer er ergens muziek gespeeld wordt. Iedereen die van muziek houdt, kan zich identificeren met Cole."
 
De première werd afgesloten met ABBA’s "Dancing queen", waarop het publiek dan kon meedansen.

Niets houdt je tegen...

Om NU METEEN de knop hieronder aan te klikken én een danspasje te doen achter je computerscherm. Zorg wél dat de webcam aanstaat: misschien begint jouw carrière vandaag...

Ben je meer het type dat lekker luid meebrult? Dan heb je hier de versie met de liedtekst erbij: